BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

miercuri, 21 iulie 2010

5 trucuri care te vor ajuta sa te intelegi cu parintii


Desi, probabil, sa te intelegi cu parintii nu face parte din lista ta de prioritati, sa stii ca iti ofera numai avantaje. Vei avea mereu pe cineva care sa te asculte si sa te sfatuiasca, micile greseli iti vor fi iertate, si vei avea si mai multa libertate. Nu te costa nimic daca dovedesti putina maturitate si intelegere fata de parintii tai, si vei avea numai de castigat. Foloseste-te de cele 5 trucuri de mai jos si vei vedea cat de bine te vei intelege cu parintii tai.
1. Participa la treburile casnice! In cazul in care ti-ai terminat temele, nu strica sa le dai o mana de ajutor parintilor tai la treburile gospodaresti. Iti poti face curat in camera, si, cu ocazia asta, poti incerca si o redecorare a acesteia. Sau poti spala vasele, ascultand muzica ta preferata in fundal. Vei vedea ca iti va fi mai usor sa trebaluiesti prin casa.
2. Vorbeste despre viata ta! Povesteste-le alor tai despre ce faci la scoala, cum te mai intelegi cu prietenele tale sau intamplari amuzante de prin clasa. In cazul in care ai o problema, parintii tai te vor invata cum sa o rezolvi. In fond, ei au trait numeroase experiente de viata, si stiu cum sta treaba.
3. Fii o fata rabdatoare! Desi te plictisesc povestile din copilarie ale tatalui tau si relatarile mamei tale despre diverse telenovele, asculta-i cu atentie. Cine stie, poate descoperi vreun nou joc pentru gasca ta sau o emisiune la care ti-ar placea sa te uiti. Pune acest lucru in aplicare si cu bunicii tai.
4. Accepta unele compromisuri! Daca doresti sa te uiti la serialul tau preferat, dar tatal tau vrea sa se uite la un meci de fotbal, spre exemplu, ii poti da voie. Poti afla de la prietena ta ce s-a intamplat in episodul pe care l-ai pierdut, sau il poti inregistra. Data viitoare cand tatal tau/ mama ta vrea sa se uite din nou la televizor, aminteste-le de "sacrificiul" tau.
5. Propune activitati de familie! Pe nimeni nu ar deranja o zi la carnaval sau una la plaja, precum si o partida de volei ( sau de alt joc ) in familie. Parintii tai vor fi impresionati de responsabilitatea de care dai dovada, si se vor distra, si pe deasupra. Poti organiza astfel de evenimente si la reuniuni de familie.
Mult noroc, cool girl!

0 comentarii: