BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

luni, 12 iulie 2010

Cum sa te coafezi usor


O tinuta, pentru a fi reusita, trebuie sa contina: haine cool, accesorii potrivite, un machiaj frumos facut si... o coafura de zile mari. In loc sa platesti o caruta de bani la coafor, mai bine aranjeaza-ti parul usor la tine acasa, urmarind pasii simpli de mai jos. Important este sa nu folosesti din belsug prodesele de hairstyling si sa te lasi ajutata de mama, matusa sau verisoara/ sora ta.
- Incepi prin a-ti spala parul. Uda-l cu apa potrivit de calda, aplica un sampon potrivit pentru tipul tau de par, si maseaza-ti pielea capului. Dupa aplicarea samponului, clateste-ti parul . Aplica, apoi, un balsam potrivit tipului tau de par, care iti va face podoaba capilara mai matasoasa. Clateste din nou. Daca este nevoie, mai poti sampona, daca ti se pare ca nu a fost destul, cu conditia sa o faci inainte de a folosi balsamul. Cat despre balsam, nu pune foarte mult.
- Pentru a-ti usca parul, foloseste, intai, un prosop. Freaca usor parul, dupa care il vei usca cu foehn-ul. Nu il folosi pana ce parul e perfect uscat, si nici nu il tine foarte aproape de par. Cand parul incepe sa se usuce, cu ajutorul unei perii cu dintii rari sau cu un pieptene, descurca-ti parul. Dupa ce parul tau s-a uscat ( cum am spus, nu tot ) perie-l si aranjeaza-ti cararea.
- Gandeste-te ce fel de coafura vrei, pentru a stii cum sa procedezi.
- Daca vrei un coc sau o coada, dupa ce parul este bine pieptanat, ia un elastic de par dragut, si fa-ti o coada normala, intr-o parte, scurta, lunga, sau cum vrei. Pentru un coc, dupa ce ti-ai facut coada, trece capatul cozii prin elastic, si fixeaza-l cu ajutorul unei agrafe de parul de pe suprafata capului. Daca doresti o coada sau un coc mai stylish, fa rost de un elastic colorat sau decorat cu flori, inimi, stele, fluturasi, sau orice altceva doresti, pe care il vei pune in jurul cozii/ cocului.
- Pentru niste bucle girlie, nu trebuie sa iti usuci parul cu uscatorul. Dupa ce, cu ajutorul unui prosop, ai absorbit o parte din apa din par, descurca-l cu maxima atentie, deoarece parul ud se rupe mai usor decat cel uscat. Cu ajutorul cuiva care stie cum se procedeaza ( spre exemplu, o ruda din apropiere ) , ruleaza-ti pe par bigudiuri. Apoi, poti astepta sa se usuce, sau usuca-l tu cu ajutorul uscatorului pe cea mai rece treapa de aer. Noi, insa, nu recomandam uscatorul pentru aceasta coafura. Pentru ca buclele sa fie fixate, foloseste niste fixativ.
- Pentru o coafura dreapta, ai nevoie de o placa de intins parul. Cu atentie, baga placa in priza ( sub supravegherea ATENTA a unui adult!!! ) si foloseste-o pentru a-ti indrepta buclele sau parul ondulat, depinde cum il ai. Trebuie sa fii atenta, deoarece placa se poate incalzi foarte tare, si iti poate arde parul, la fel cum si uscatorul/ foehn-ul poate.
- La sfarsit, invioreaza-ti coafura cu diverse accesorii: clame, bentite, cozi, etc.
- Daca ti se permite, iti poti face o suvita tare intr-o culoare aprinsa, cu ajutorul unui spray special de colorare ( se va sterge la spalare ) sau, mai simplu, cu un tub de rimel colorat.
Cool, coafura ta este gata!

0 comentarii: