BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

miercuri, 14 iulie 2010

Cum sa depasesti timiditatea


In ziua de astazi, o mare parte din oameni preiau initiativa, si iau decizii, fara sa se consulte cu cei din jur. Astfel, distingem doua categorii de oameni: cei indrazneti si cei...timizi. In timp ce indraznetii isi spun parerea sincera, fara sa se ascunda, timizii prefera sa pastreze tacerea. Pe de o parte, este bine sa fii timida, deoarece acest lucru te face sa pari misterioasa si inabordabila in ochii oamenilor, si esti perceputa si ca o fata interesanta. Pe de alta parte, nu este bine cand esti timida, si, intr-o disputa, te lasi calcata in picioare. Misiunea ta este: sa devii o timida puternica!
Nu permite celor din jur sa se poarte urat cu tine! Doar pentru ca ai pasiuni diferite fata de fata populara de la tine din scoala, nu inseamna ca meriti sa fii criticata. Insa, nu intelege gresit, purtandu-te urat si rastindu-te. Pastreaza-ti calmul si ramai zen, indiferent de situatie. Daca, spre exemplu, o fata iti critica tinuta intr-un mod mai mult decat nepoliticos, spune-i linistita ca nu te intereseaza parerea ei cu privire la garderoba ta. Arata-le celor din jur ca, doar pentru ca esti timida, nu inseamna ca esti mereu cea care pierde. Pentru a capata curaj, exerseaza, acasa, in fata oglinzii.
Daca un baiat are curajul sa te abordeze, nu te pierde cu firea. Trebuie sa iti repeti in continuu in minte ca esti stapana pe situatie. Si chiar esti. Zambeste-i si vorbiti. Prefa-te ca vorbesti cu fratele sau varul tau, cu care ai curaj sa glumesti si cu care mai faci schimb de ironii. Dar, fii atenta, nu exagera!
Spune "Nu!" cand simti nevoia. Daca o colega de clasa iti cere saptamanal cate o tema scrisa sa o copie, sau chiar zilnic. refuz-o elegant. Sau ii poti spune ca ti-ai uitat caietul acasa. Daca se pierde cu firea si te ameninta, vorbeste cu un profesor sau un adult. In astfel de situatii, trebuie sa iei atitudine. Persoanele specializate vor rezolva problema.
Cauta oameni ca tine! Daca iti place, spre exemplu, muzica, alatura-te unei formatii din scoala sau vecinatatea ta. Sau, de ce nu, iti poti face propria trupa. Daca esti o vocalista buna, iar o colega de-a ta stie sa cante la chitara de cand era mica, ati face un duet cu adevarat reusit.
Mult noroc, girl!

0 comentarii: