BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

vineri, 9 iulie 2010

Cum sa-ti faci un machiaj complet


Machiajul nu reprezinta frumusetea, ci doar pune in evidenta trasaturile frumoase ale unui chip si ii ascunde defectele. De aceea, este recomandat doar pentru ocaziile speciale. Insa, inainte sa te afisezi cu noul look la vreo petrecere, exerseaza acasa cu diverse produse cosmetice, niciodata tot machiajul. Iata sfaturile noastre pentru un machiaj reusit:
- Intai de toate, trebuie sa iti protejezi fata de produsele de make-up, care pot fi daunatoare tenului, cu ajutorul unei creme protectoare speciale, pe care o vei intinde pe piele pana cand nu o vei mai simti aproape deloc. Mai departe, aplica fond de ten de culoarea tenului tau, pentru a masca imperfectiunile. La sfarsit, pentru a fixa fondul de ten, aplica putina pudra .
- Trecem la ochi. Contureaza-ti ochii cu ajutorul unui contur de creion in culoarea dorita, fara sa alegi, insa, o culoare tipatoare, nepotrivita pentru fetele de varsta ta. Cu atentie, contureaza ochiul, fara sa apesi prea tare. Poti sari, daca vrei, peste acest pas.
- Daca doresti, aplica rimel pe gene. Cu maxima atentie, aplica rimel pe genele superioare, cu ajutorul unei periute speciale, in zig-zag, pentru a nu se forma cocoloase de rimel pe gene. Nu aplica din belsug, deoarece genele tale vor fi prea incarcate. Si nu clipi, pentru ca genele tale sa nu se lipeasca intre ele.
- Fardul de pleoape iti va face ochii sa iasa in evidenta. Daca vrei sa il folosesti, ia culoarea potrivita si, cu ajutorul unei pensule speciale, aplica pe pleoape culoarea. Pe pliul pleoapei ( partea de deasupra acesteia ) aplica culoarea inchisa, ca la o scurta distanta de spranceana ( definita de asa-numita linie a sprancenei ) sa aplici culoarea cea mai deschisa ( in cazul in care ai aceeasi culoare in trei nuante diferite ) . Iata culorile care se potrivesc pentru mai multe culori de ochi: pentru ochii albastri folosesti roz-pastel si culoarea piersicii, pentru cei caprui verde-oliv sau maro-auriu, pentru cei verzi lila sau auriu, iar pentru cei caprui deschis mov si nuante de gri.
- De asemenea, si buzele tale merita scoase in evidenta. Este important sa eviti rujurile mate, in culori puternice, deoarece exprima vulgaritate pentru varsta ta. Cel mai bun este gloss-ul, pe care il aplici pe buze cu ajutorul unei periute speciale. Daca vrei, poti aplica si un strugurel, pentru ca mai apoi sa iti conturezi buzele, si sa aplici un ruj deschis la culoare.
- Pentru obraji, folosesti un buretel special, cu care aplici fard de obraz in culoarea dorita ( si aici de evitat culorile inchise ) , eventual cu sclipici.
- Nu uita ca, dupa eveniment, sa te demachiezi!
Esti gata pentru party!

0 comentarii: