BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

vineri, 9 iulie 2010

Cum sa mananci sanatos





O dieta sanatoasa si echilibrata poate face minuni: parul si pielea iti vor fi mai stralucitoare, vei avea mai multa energie si te vei simti mult mai bine decat daca vei manca asa-numita "junk food" , adica mancare nesanatoasa. Dietele de capul nostru nu sunt recomandate, la fel si infometarea, care in niciun caz nu te va face sa ajungi la masura dorita. Insa, putem consuma anumite alimente, stiind ca ne vor ajuta, chiar daca nu respectam o dieta.
- Fructele si legumele sunt obligatorii! Desi te-ai saturat, poate, sa ti se spuna ca sunt sanatoase, adevarul este ca sunt FOARTE sanatoase. Ele contin o multime de vitamine si minerale, care ne ajuta organismul intr-o multime de privinte. Ar fi bine sa consumi macar un fruct pe zi, iar legumele le poti manca si la pranz, intrand in componenta diferitelor feluri de mancare.
- Bea multa apa ! Doi litri de apa pe zi are un impact pozitiv asupra corpului si frumusetii noastre. Ai grija sa ai mereu la tine o sticluta cu apa si bea la intervale mici de timp scurte inghitituri. Este mult mai bine decat sa bei un pahar de apa la o ora.
- Nu exagera cu dulciurile! Poti manca un cubulet de ciocolata dupa pranz, nu o jumatate de tableta. Spune NU si bomboanelor, acadelelor si gumei de mestecat. In locul lor, poti consuma biscuiti, iaurt, nuci sau orice alt fruct.
- Mananca de toate! Lactate, carne, oua, produse de patiserie: toate trebuie sa faca parte din alimentatia ta. Este important doar sa nu faci excese. Trebuie sa tii cont si de faptul ca micul dejun trebuie sa fie consistent, pranzul asa-si-asa, iar cina usoara.
Pofta buna!

0 comentarii: